Teljesítmény kalkulátor
Termékeink
Hírlevél feliratkozás
Linkek


Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Beszerelés

Split klíma beszerelés: 44.450.- Ft-tól! 

 

A klímaszerelőink által üzembe helyezett berendezések beszerelésére a garancia időn belüli rendszeres karbantartás (minimum évi egy alkalom) mellett 3-10 év gyártói garanciát vállalunk!

Az ár tartalmazza:

·         a klímaberendezés kiszállítását,

·         a helyszíni felmérést,

·         a kültéri és beltéri egység felszerelését, üzembe helyezését kábelcsatornában történő kiépítését, vagy a falba való süllyesztését,  

·         a szerelés alatt keletkezett törmeléket elszállítjuk.

Az ár nem tartalmazza

·    az anyagköltséget (rézcsövek, csőhéj-szigetelések, kondenzvíz cső, elektromos kábelek, szerelési segédanyagok, kábelcsatorna).

Ezek költségei méterenként 9.500.-Ft.

Kültéri egységet tartó konzol ára:6.500.-8.500.-ft.

 

Szerelés díjai oldalfali készülékeknél:

          2kW-3,5 kW-ig:

 50.800,-Ft 

          3,6 kW – 5,3 kW-ig:

 57.150,-Ft 

          5,3 kW fölött:

 60.960,-Ft 

 

 

 

 

Klímaberendezés leszerelési díja: 8.000-12.000.-Ft

 

Klíma előkészítési díja:

      3,5 kW-ig:

 8.200,-Ft/méter 

          3,6 kW – 5,3 kW-ig:

 9.500,-Ft/méter 

          5,3 kW fölött:

 10.000,-Ft/méter 

 

A feltüntetett árak BRUTTÓ ÁRAK! 

 

 

A SZERELÉS MIKÉNTJE 


Nekünk az a fontos, hogy az általunk eladott és felszerelt készülék hosszú évekig tökéletesen működjön.

Extrém helyekre történő klíma beszerelés esetén, például: tűzfal, tető, álmennyezet, műemlék épület a felmérés után tudunk árajánlatot adni.

A szerelést klímás zöldkártyával rendelkező szakembereink végzik, a felszerelt készülékekről beüzemelési jegyzőkönyvet készítenek és regisztrálják a gyártók felé is.

A készülékek beszerelése a beltéri és kültéri egységek helyének pontos meghatározásával kezdődik. Ezután történik az egységek összekötésére szolgáló szerelvények, vezetékek helyének és a furatok kialakítása. A csöveket vihetjük kábelcsatornában, ami kisebb „rombolással” ezáltal kevesebb törmelékkel jár, de falba is véshetőek a szerelvények. A falba vésés nagyobb bontási munkálattal jár, ami után festés is szükséges, viszont a szerelvények és a kábelek eltüntethetők. Az egységek összeszerelése után kerül sor a csőrendszer vákuumozására és hűtőközeggel való feltöltésére. A kültéri egységben benne van 5 méter csőhosszúságra elegendő hűtőközeg, 5 méter felett igénylik az utántöltést. A kalorikus kör kialakítása után a szakember elektromosan is összeköti a készülék egységeit, valamint beköti a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket. Ezek után a készülék elindítható, működését nyomásmérő-, és elektromos mérőműszerekkel kell ellenőrizni, hogy a működés megfelelő legyen.

A multi berendezéseknél a beszerelés ugyanúgy történik, itt viszont minden beltéri egységet ugyanahhoz a kültérihez kell csövezni, ami megdrágítja a szerelést.

Extrém helyekre történő klíma beszerelés esetén, például: tűzfal, tető, álmennyezet, műemlék épület a felmérés után tudunk árajánlatot adni. 

A kültéri egység tetőre történő szerelése plusz költséggel jár. Egy tetőre szerelhető kültéri egységet tartó konzol ára a 16.000 Ft-ot is elérheti, ami a vevőt terheli, ezért azt javasoljuk Ügyfeleinknek, hogy a kültéri egységet jól megközelíthető helyre szereltessék a könnyebb karbantartás, vagy javítás érdekében.