Teljesítmény kalkulátor
Termékeink
Hírlevél feliratkozás
Linkek


Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hasznos információk

NORVÉG ELEKTROMOS
FŰTÉSRENDSZER

A NOBO név és a gazdaságos elektromos fűtés évtizedek óta egyet jelent. Jelen pillanatban is a NOBO Európa, Skandinávia és Magyarország vezető elektromos fali fűtési rendszere. A gyártó termékei mind a mai napig Norvégiában készülnek, így őrzik a kiemelkedő minőséget. A NOBO legfontosabb termékeit a NOBO C-N, C-F, C4E, E4E, K4N, T4N, B4N, P-N, S1 és a Safir üveg fűtőtestek teljes választékát meg lehet vásárolni Magyarországon. A NOBO a típusokat folyamatosan fejleszti, így a kapható fűtőpanelek és vezérlők a legutolsó és a legmodernebb
fejlesztéseket tartalmazzák.

A részletes fűtés összefoglaló megtekintéséhez kattintson ide!

 

Mi az a COP érték?

A klímaberendezés által kinyert hőenergia és a befektetett elektromos energia arányszámát teljesítmény tényezőnek COP-nek (COP=Coefficient of performance) nevezzük.

Ez a szám mutatja, hogy a klíma berendezésünk kompresszorát meghajtó 1 kWh villamos energiával hány kWh hőenergiát tud előállítani.Ez attól is függ, hogy mennyi az energiaforrás és a kívánt hőfok különbsége. Minél közelebb van ez a két érték egymáshoz, annál jobb a hatásfok (COP). A hatásfokot a  klímaberendezésen feltüntetik, érdemes minél magasabb COP értékű hőszivattyú berendezést vásárolni.A COP érték az  év folyamán változik a hőforrás hőmérsékletének változásával, ezért az egy évre vonatkozó energiaszám pontosabb képet ad a hőszivattyú teljesítményéről.Általában egy egység villamos energiával három-öt egység hőenergiát tudunk előállítani egy jó klímaberendezéssel.Természetesen minél nagyobb ez az érték, annál jobb, annál gazdaságosabban tudunk a hőszivattyúval fűteni..Az elektromos fűtéssel, ahol egy egység villamos energiával egy egység hőenergiát kapunk.

Mi az EER érték? 

Ez a szám mutatja, hogy a klíma berendezésünk kompresszorát meghajtó 1 kWh villamos energiával hány kWh hűtési energiát tud előállítani.Az angol Energy Efficiency Ratio rövidítése. Magyarországon hűtési jóságfoknak nevezzük.Az EER a hűtőteljesítmény (BTU/h) és az elektromos felvétel hányadosa (W). Megegyező hűtőteljesítményű,de különböző energia felvételű berendezéseknél a nagyobb EER számmal rendelkező készülék a gazdaságosabb. EER az egyik legfontosabb jellemzője a légkondicionálóknak.

Energiabesorolás(hűtés)

EER érték

Energiabesorolás(fűtés)

COP érték

A

EER > 3,20

A

COP > 3,60

B

3,20 >= EER > 3,00

B

3,60 >= COP > 3,40

C

3,00 >= EER > 2,80

C

3,40 >= COP > 3,20

Inverteres klíma

A klímaberendezés beltéri- és kültéri egységében egy nagyon precíz elektronika figyeli a szoba- és a külső levegő állandóan változó hőmérsékletét. Ezt az értéket folyamatosan hasonlítja azzal, amit mi beállítottunk a távirányítón.

Egy hagyományos(on-off) elven működő klíma esetében, ha a szoba hőmérséklete meghaladja az általunk beállított hőmérsékletet, a kompresszor bekapcsol és egy állandó fordulaton addig működik,míg a beállított hőmérsékletet el nem éri.Ezzel folyamatos ki-be kapcsolgatással tartja fenn a beállított hőmérsékletet.

Az inverteres klíma annyiban különbözik a hagyományostól(on-off), hogy nem kapcsol ki igazán,hanem a hűtési igénynek megfelelően változtatja a kompresszor és a ventillátorok fordulatszámát.Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így az inverteres klíma, működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

A megtakarított energia árából idővel megtérül az inverteres készülékbe fektetett értéktöbblet.

Előnyei:

-Kellemes komfortérzet a precíz hőmérséklet-beállításnak köszönhetően

-Nincs "ki-be" kapcsolgatás, így nincs hőmérsékletingadozás sem

-Csendesebb működés,a beltéri- és kültéri egység nagyon ritkán jár 100%-on

-Az inverteres technológiával 5-130%-ig szabályozható a teljesítmény

-A hangtalan működés miatt, akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük klímánkat.

 

-Az inverteres klíma nem 100%-os fordulattal próbál meg elindulni. Minimális teljesítményfelvétellel,áramfelvétellel képes az indulásra így az indítási áramlökéseket is kiküszöböli.

- Az inverteres készülékek magasabb energiaosztályba tartoznak, akár 30-60%-os üzemköltség-megtakarítás is elérhető velük.